Support

ALARM NUMMER BELLEN

Wanneer u een alarm nummer wilt bellen met een satelliet telefoon werkt dit in veel gevallen niet. Een voorbeeld van een alarm nummer is bijvoorbeeld 112. In een aantal landen geld hier een uitzondering op, in Amerika of Australië werkt het alarmnummer namelijk wel gewoon. Wanneer u belt met een satelliet telefoon maakt u namelijk gebruik van een internationaal telefoon nummer, het is niet mogelijk om hier lokale telefoon nummers (zoals 112) mee te bellen.

Bij SatelliettelefoonHuren hanteren wij als advies om voor vertrek een aantal noodnummers op te zoeken. Deze kunt u dan meenemen op uw reis, zodat u altijd een noodnummer bij de hand heeft. Dit kan het telefoonnummer zijn van de lokale reddingsdiensten, of bijvoorbeeld van de ambassade.

In sommige landen hebben ze ook een internationaal noodnummer, in Zweden is dit bijvoorbeeld: +46 63 107 112. Dit nummer kunt u dus gewoon met uw satelliet telefoon bellen.

RESTRICTIES IN LANDEN

Er zijn landen waar uw geen gebruik kunt maken van een satelliet telefoon. Toch heeft u wel overal dekking, dus waarom is dit dan? Dit kan meerdere redenen hebben, een van de redenen is dat Iridium onder het US-Embargo valt. Om deze reden is het niet toegestaan om de satelliet telefoon te gebruiken in: Cuba, Noord-Korea en Iran. Een andere reden is dat een aantal landen een verbod hebben op het gebruik van een satelliet telefoon. Deze landen zijn: China, India en Myanmar.

Om een Iridium telefoon in Rusland te mogen gebruiken, moet deze geregistreerd zijn bij “Iridium_Russia”. Dit is bij al onze satelliet telefoons het geval, u kunt onze satelliet telefoons dus gewoon gebruiken in Rusland.

TEST NUMMER

Als u een satelliettelefoon huurt wilt u natuurlijk zeker weten dat deze werkt. Om te testen of uw satelliettelefoon werkt kunt u gebruik maken van het onderstaande gratis telefoon nummer. Zorg er wel voor dat u een actieve sim heeft en dat u zich in het zicht bevindt van de satelliet waarmee u contact wilt maken.

Iridium test nummer:

0014807525105

INTERNET

Internet via een satelliettelefoon erg traag. Hier onder vind u instructies om u op weg te helpen uw telefoon als modem te gebruiken. Er is ook bruikbare informatie te vinden in de meegestuurde handleiding van de satelliettelefoon.

Handleiding:

Iridium 9555

Drivers:

Iridium USB Drivers 9555

HANDLEIDING

Om een beter idee te krijgen over de werking van de satelliettelefoon die u huurt, kunt u via de onderstaande links de handleidingen downloaden. De handleidingen zijn helaas niet in het Nederlands beschikbaar.

Handleiding Iridium 9555

Iridium 9555

Quick Start Iridium 9555

Iridium 9555 – Quick Start